EVEN VOORSTELLEN

Foto van vrijwilliger dorpshuis De Dussenaar

Anja Heijmans

Anja Heijmans werkt bij het dorpshuis De Dussenaar als vrijwilliger in de rol van gastvrouw. Haar positieve uitstraling komt hierbij goed van pas. Omdat de werkzaamheden in De Dussenaar al een tijdje op een laag pitje staan, houdt Anja zich nu bezig met hele andere zaken. 

Ik ben geboren en getogen in Dussen en heb een broer en een zus. Mijn ouders zijn beiden helaas al overleden.

Ik woon in Dussen samen met mijn drie katten. Dieren zijn een grote hobby van mij, vaak verzorg ik gewonde dieren en ook zwerfkatten weten mij te vinden. Veel plezier beleef ik aan het lekker wandelen met mijn vriendje Jesse die nu 2,5 jaar is.

Een grote hobby van mij is muziek maken bij de fanfare in Dussen. Ik ben inmiddels 50 jaar lid en speel al die jaren op de bugel. In het verleden heb ik de jeugdopleiding mee mogen verzorgen, iets wat ik met veel liefde en plezier gedaan heb!!

Tegenwoordig ga ik er vaak op uit om zwerfvuil op te rapen: wat maken mensen er een zooitje van!! Ik heb in diverse winkelbedrijven gewerkt en de afgelopen 15 jaar was ik werkzaam als mortuariummedewerkster in Breda. Een prachtig beroep waarin ik veel mensen bij heb kunnen bijstaan in hun verdriet. Na een periode van ziekte in 2018 ben ik als vrijwilliger begonnen in De Dussenaar. Ik schenk koffie bij de breiclub of bij de koffieclub. Erg leuk om te kletsen met de mensen die ik bijna allemaal ken. En af en toe verzorg ik de drankjes bij een vergadering of bijeenkomst.

Sinds kort ben ik ook vrijwilliger bij Stichting De Nobele Hoeve in Strijbeek. Daar worden dieren uit de bioindustrie en mishandelde dieren liefdevol opgevangen. Kijk maar eens op hun website, je kunt al voor € 1,--/maand donateur worden en hun goede werk steunen.

Ik vind het fijn er af en toe even uit te kunnen zijn en hoop dat we elkaar weer snel, onder “normale” omstandigheden kunnen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Anja Heijmans

Vrijwilligster/gastvrouw De Dussenaar

 
Peter Benard

Peter Benard

Sinds 2018 is Peter als vrijwilliger verbonden aan het team van De Dussenaar. Peter zorgt bij activiteiten met technische ondersteuning en houdt het buiten schoon en netjes. Naast zijn activiteiten voor het dorpshuis is Peter ook nog actief bij een lokale politieke partij, lees hieronder meer.  

Van kinds af aan ben ik opgegroeid in Dussen. In 2003 heb ik de Havo afgerond en daarna heb ik verschillende banen gehad. Zo ben ik vrachtwagenchauffeur geweest en chauffeur bij de Huisartsenpost te Breda. Een interessante baan, waarbij ik met veel huisartsen heb samengewerkt in de avond-, nacht- en weekenddiensten.

Vanuit leergierigheid, interesse en toekomstperspectief ben ik in 2010 begonnen aan de opleiding Verpleegkunde. In die periode is bij mij ADD vastgesteld; een vorm van ADHD. De combinatie van groepstherapie, medicatie en reflectie heeft mij veel opgeleverd. Toen ik na een hersteljaar de opleiding weer wilde oppakken, liepen veel dingen anders dan ik had verwacht. Een aantal ‘ervaringen’ hebben blijvend hun sporen achtergelaten. De opleiding heb ik niet afgerond.

Steeds meer weet ik dat schone lucht voor mij belangrijk is, net als gelijke verdeling van kansen voor iedereen. In de volksmond heet dit een “inclusieve samenleving”. Hieraan wil ik ook mijn steentje bijdragen; met deze reden heb ik me drie jaar geleden aangemeld als vrijwilliger in De Dussenaar. Daarnaast volg ik de lokale politiek sinds de oprichting van één gemeente Altena en ik ben al bijna een jaar fractie-ondersteuner bij een lokale politieke partij.

Het dorpshuis is nog relatief nieuw en daarom voor veel mensen ‘even wennen’. Vorig jaar heb ik diverse mensen nog horen zeggen ‘dat ze nog nooit in De Dussenaar zijn geweest’. Ik kan alleen maar hopen dat dát zo snel mogelijk weer op een verantwoorde wijze kan. De mooiste ervaringen die ik tot nu toe in De Dussenaar heb opgedaan, zijn de momenten waarop initiatiefnemers het idee gaven dat ‘hun’ activiteiten een gezamenlijke inspanning waren. Waarbij ze oprechte interesse in het dorpshuis toonden en we er samen achteraf weer voor zorgden dat het netjes en opgeruimd is.

Voor de toekomst hoop ik dat het dorpshuis ook meer ruimte kan bieden aan activiteiten voor jongeren die ouder zijn dan de basisschoolleeftijd. Het aantal uitgaansgelegenheden in de omgeving is beperkt en het lijkt me leuk om vooral jongeren uit te dagen om zelf iets te organiseren, al dan niet met ondersteuning.

Als vrijwilliger zorg ik vooral voor de (audiovisuele) technische ondersteuning. Zo beschikt het dorpshuis over een instap-geluidsinstallatie en enkele beeldschermen waarop informatie kan worden getoond. Ook zet ik het oud papier buiten. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat de buitenruimte netjes en vrij van zwerfafval is, al zou het groen echt wat groener mogen zijn. Naast deze individuele klusjes is het vooral mooi om met m’n leuke collega’s te ondersteunen bij de ietwat grotere activiteiten.

Met vriendelijke groet,
Peter Bernard


Vrijwilliger De Dussenaar
 
Maureen van den Hoven-Routier

Maureen van den Hoven-Routier

In 2020 is Maureen aan het team van De Dussenaar toegevoegd als gastvrouw.
Vanwege de corona zijn de werkzaamheden stilgelegd maar straks hoopt Maureen u weer te mogen begroeten. Maureen heeft veel interesse voor andere landen en culturen. Als globetrotter reisde ze naar diverse landen, lees hieronder meer.  

Sinds 2000 zijn mijn man Peter en ik als ‘expats’ (oftewel ‘import’) vanuit Waalwijk naar Dussen verhuisd, omdat wij wonen in een stad niet meer aantrekkelijk vonden en onze 2 kinderen destijds het ouderlijk huis verruild hadden voor een eigen stek.

Ik heb meer dan 20 jaar als directiesecretaresse gewerkt voor een internationaal bedrijf in homeopathie/pharma. Vanaf eind 2018 mag ik van mijn pensioen genieten en inmiddels ben ik ongeveer 1 jaar als vrijwilligster verbonden met De Dussenaar.

Als oppas-oma tijdens de pandemie besteed ik met liefde en plezier veel tijd aan mijn kleindochters van 2,5 en 5,5 jaar. Daarnaast ben ik, net als mijn man overigens, een echte globetrotter. Een kleine opsomming van onze reizen: een groot aantal Europese landen, 26 staten van Amerika (incl. 2x Hawaii), Canada, Suriname, Zuid-Afrika (3x), Thailand (3x), China, India (2x), Vietnam, Maleisië (3x) en niet vergeten Indonesië waar ik geboren ben (6x).

Ik hou ook van lekker eten, vooral oriëntaals.
De kou is niets voor mij, des temeer heb ik geen moeite met de hitte.

Als “oudje” van 71 jaar vind ik het belangrijk bezig te zijn en een steentje te mogen bijdragen aan de gemeenschap.
Ik hoop u binnenkort te zien in De Dussenaar.

Met vriendelijke groet,
Maureen van den Hoven-Routier

Vrijwilligster/gastvrouw De Dussenaar
 
Foto van vrijwilliger dorpshuis De Dussenaar

Koen de Lange

Wie regelmatig in De Dussenaar komt, kent Koen waarschijnlijk wel. Als gastheer steekt Koen graag de mouwen uit de handen. Hieronder een korte kennismaking met Koen.
  
Mijn naam is Koen de Lange, ik ben 54 jaar en woonachtig in Dussen.
Ik heb altijd gewerkt in de techniek. Eerst als onderhoudsmonteur. Daarna reparatie van tandwielkasten. Uiteindelijk doorgestroomd als verkoper.

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en ben ik bezig met cartoons tekenen.
Ook zit ik bij de plaatselijke voetbalclub in de sponsorcommissie.

Sinds 2018 werk ik als gastheer bij De Dussenaar. Ik zorg voor koffie en thee bij koffietijd en de breiclub. En na afloop weer alles opruimen en schoon maken.
Als kienen op de planning staat zorg ik voor het klaarzetten van tafels en stoelen.

Voor de toekomst hoop ik dat er nog meer activiteiten worden georganiseerd in de Dussenaar.

Met vriendelijke groet,
Koen de Lange
 
Vrijwilliger/gastheer De Dussenaar
 
Diane Reniers

Diana Reniers-Schets

Graag stellen wij Diana Reniers-Schets aan u voor, beheerder van dorpshuis De Dussenaar. Diana is vanaf 2019 werkzaam in het dorpshuis.

Sinds 29 jaar woon ik met mijn man René en onze twee kinderen Tim en Anne in Made. De afgelopen 23 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in het cultureel centrum in Made als coördinator. Op een gegeven moment had ik behoefte aan een nieuwe uitdaging. Toen ik zag dat men een beheerder zocht voor het nieuwe dorpshuis in Dussen heb ik meteen gesolliciteerd en werk hier alweer 1,5 jaar met veel plezier. Het is een hele veelzijdige baan met leuke uitdagingen, waarbij we nog steeds zoekende zijn naar een goede invulling van alle activiteiten en welke nieuwe daar nog bij passen.

Voor wat betreft mijn vrijetijdsbesteding hou ik erg van wandelen, zwemmen, lekker uit eten met familie/vrienden, alle klusjes in en rond het huis en spannende thrillers lezen, erop uit met het hele gezin; daar vind ik echt mijn ontspanning in.
Ik hoop er samen met alle verenigingen en clubs een gezellig en functioneel dorpshuis van te maken en dat u dit ook zo ervaart. Heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten, dan ontvang ik deze graag per mail (welkom@dedussenaar.nl).

Tot gauw in de Dussenaar!

Met vriendelijke groet,
Diana Reniers-Schets
Beheerder De Dussenaar